Cercul tău de prieteni spune mai multe despre sănătatea ta

Pentru a afla dacă sunteți în formă, este mai bine să examinați puterea și structura cercului de prieteni.

Pentru a afla dacă sunt în stare fizică bună, multe și multe sunt cele care se bazează pe brățările conectate, în special pe cele comercializate de marca FitBit.

Gândiți ca niște adevărate obiecte de măsurare, acești „antrenori electronici pentru îmbunătățirea activității noastre zilnice și sportive” ne cresc ritmul cardiac în orice moment al zilei, indiferent dacă facem alergarea sau facem o prezentare la lucru. De asemenea, acestea măsoară numărul de pași pe care îi facem în timpul zilei, ne monitorizează somnul, dieta și greutatea.

Dar pe cât de inteligenți sunt, aceste brățări conectate pot oferi indicații mai bune despre sănătatea și bunăstarea ta decât ... grupul tău de prieteni. Acest lucru este evidențiat de un nou studiu publicat în jurnal PLOS One.

Condusă de cercetători de la Universitatea Notre Dame, Indiana, SUA, ea a fost interesată în special de structura grupurilor de prieteni și locul lor de persoane. „Această poziție poate spune multe despre sănătate și bunăstare”, spune Nitesh V. Chawla, profesor de informatică și inginerie și autor principal al studiului.

Preziceri de două ori mai exacte

Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au urmărit participanții purtând o brățară Fitbit care a înregistrat datele lor fiziologice (somn, ritm cardiac, nivel de activitate ...). De asemenea, au completat sondaje și autoevaluări ale sentimentelor lor de stres, fericire și pozitivitate. Apoi, echipa a analizat și modelat datele colectate. Ei au remarcat, de asemenea, caracteristicile grupului de prieteni ai indivizilor: câți membri fac parte din el, ce conexiuni există între prieteni. Rezultatele au arătat o corelație puternică între structura grupului, ritmul cardiac, numărul de pași și nivelul de activitate.

Concret, acest lucru înseamnă că studiul cercului prietenos a făcut posibilă îmbunătățirea considerabilă a prognozelor privind sănătatea și bunăstarea unei persoane. Și aceste date s-au dovedit a fi mult mai relevante decât cele colectate doar de FitBit. De exemplu, când datele de la grupul de prieteni sunt combinate cu datele din brățara conectată, modelul de învățare dezvoltat de cercetători a îmbunătățit prezicerea fericirii cu 65%, predicția auto-evaluată cu 54% de sănătate, predicția de 55% a atitudinii pozitive și 38% prezicerea succesului.

Prietenia, semn de sănătate și bunăstare

„Acest studiu afirmă că, fără informații despre sociabilitate și grup de prieteni, avem doar o viziune incompletă asupra stării de bine a individului, de a fi pe deplin predictivi sau de a putea pentru a dezvolta intervenții, este esențial să fim la fel de conștienți de caracteristicile structurale ale rețelelor sociale ", spune profesorul Chawla.

Pentru cercetător, aceste rezultate pot fi valoroase, în special pentru angajatorii care doresc să îmbunătățească sănătatea și bunăstarea angajaților lor. „Când auzim că programele de sănătate și de sănătate axate pe bandă de mână conectată la locul de muncă nu funcționează, ar trebui să ne întrebăm dacă acest lucru se datorează faptului că adoptăm o viziune unidimensională în care tocmai oferim pentru angajați brățările și să uite de ele fără să se deranjeze să înțeleagă rolul pe care îl au relațiile sociale în sănătate? ", se întreabă el.

Video: CE spune POZIȚIA PICIOARELOR despre TINE ? (Ianuarie 2020).