Pierdeți o greutate suficientă pentru a fi ferit de consecințele diabetului

Diabetul de tip 2 este epidemia globală silențioasă a secolului XXI. Învățarea că unul este diabetic ar trebui să fie o informație la fel de gravă ca anunțul unei boli foarte grave.

Perspectivă întunecată pentru tinerii americani născuți din anul 2000: unul din trei va dezvolta diabet în timpul vieții sale! Această estimare nu este o prostie, ci provine de la foarte seriosul „Center For Disease Control”, CDC Atlanta, care a efectuat un studiu asupra a 326 000 de americani timp de șaisprezece ani. Potrivit directorului departamentului de diabet al CDC, „riscul de a dezvolta această boală de-a lungul vieții sale este de 33% pentru bărbați și 39% pentru femei”, toate etniile combinate. Iar aceste cifre sunt și mai îngrijorătoare dacă ne uităm la comunitatea hispanică, care este o treime dintre americani: o frecvență de 45% pentru bărbați și 53% pentru femei! Când știm că, în medie, pentru a diagnostica diabetul la 40 de ani, este să anunțăm persoanei o speranță de viață redusă cu mai mult de zece ani, se înțelege mai bine de ce acest specialist nu nu ezitați să vorbiți despre epidemia XXIlea lea.

Cei 5lea cauza decesului

Cu toate acestea, Statele Unite nu descoperă problema, ci doar se amplifică. Într-adevăr, numărul diabeticilor a crescut cu aproape 50% în ultimii zece ani. Astăzi este 5e cauza decesului din cauza bolii în Statele Unite. Și dacă curba nu se schimbă, frecvența va crește cu 165% la jumătatea secolului nostru.

Pentru autoritățile sanitare americane, prevenirea diabetului trebuie să devină o prioritate națională. Iar măsurile preventive sunt simple. Șeful programului național de educație a rezumat-o în două cuvinte: modificarea obiceiurilor alimentare și reabilitarea exercițiilor fizice. Măsuri de o simplitate deosebită, dar deosebit de greu de admis într-o țară în care comportamentul alimentar aberant și stilul de viață sedentar sunt regula.

Pierde 5 - 7%

Un alt mod de reducere a epidemiei este sensibilizarea populației pre-diabeticilor, adică a celor care au un nivel mai mare decât normal de zahăr, dar nu suficient de ridicat pentru a fi diagnosticați cu diabet. La acești oameni, riscul de a dezvolta boala poate fi redus la jumătate, cu condiția să urmeze măsurile programelor de sănătate din SUA, care nu sunt foarte diferite de cele recomandate în Europa:

  • Pierdeți 5 până la 7% din greutate,
  • Scade consumul de grăsime,
  • Efectuați 30 de minute de mers rapid 5 zile pe săptămână.

Nu mai puțin de 16 milioane de americani sunt afectați direct! Și pentru a fi complet, hai să adăugăm 4 milioane de francezi ...

Video: Cele mai bune ceaiuri de băut pentru pierderea în greutate - Sanatate Naturista (Ianuarie 2020).