Beneficiile puiului de fermă, cea mai consumată proteină din lume

Cu întrebarea „aripa sau coapsa?”, Francezii tind să răspundă: „friptura sau fileul de pește”! Ei greșesc. Vă explicăm de ce.

Consecința amenințării gripei aviare și a fermelor de presă proaste din „baterie”, se pare că urmașii bunului Henric al IV-lea nu mai vor să pună în fiecare duminică „oala” de pui. Ei greșesc, deoarece puiul nostru hexagonal rămâne una dintre cărnile de referință ale dieteticii moderne. 2006 va fi un an întunecat pentru pui, care a fost deja afectat cu câțiva ani în urmă. Amenințarea unei epidemii globale trezind o intensă emoție mediatică, circula cele mai sălbatice zvonuri, iar psihoza câștigând teren, Franța a început să se îndoiască de una dintre cărțile sale preferate. În ciuda mesajelor liniștitoare din partea Ministerului Sănătății, a campaniilor de marketing bune ale pastorilor, scăderea consumului de ouă și păsări de curte a fost mai întâi semnificativă și apoi stabilizată.

Dar este lent să revină la nivelul său anterior, deoarece pagubele sunt făcute, iar securitatea alimentară a francezilor este acum în centrul dezbaterii. Cu toate acestea, trebuie reafirmat faptul că, în istoria omului, riscul alimentar este la nivelul cel mai scăzut și că este mai degrabă bogăția a ceea ce este pus în farfuria sa, care este în discuție, mulți mai mult decât calitatea.

Proteină de referință

Din cauza calităților, puiul nu-i lipsește. Cu condiția să nu consumați pielea - care este la fel de gustoasă, chiar toastă, la fel de bogată în grăsimi - este unul dintre alimentele preferate ale dietelor împotriva creșterii în greutate. O proteină excelentă, mult mai puțin grasă decât carnea de vită și de porc. Aproape la fel de recomandabil ca peștele, deoarece, la fel ca el, grăsimile sale sunt de bună calitate. Pieptul de pui cu albus de ou sunt două proteine ​​de referință.

Galii s-au stabilit acum 2.000 de ani sub semnul cocoșului. Să continuăm să ne plasăm sub semnul unui pui de calitate. Pentru aceasta, există o mulțime de etichete. Deoarece, dacă medicul poate garanta o calitate a dietei aproape constantă pentru aproape toți puii, nu este vorba despre aceleași proprietăți organoleptice, un cuvânt bine învățat să vorbească despre gustul a ceea ce mâncăm. Și aici, trebuie să recunoaștem că puiul crescut în bob și în aer liber nu are mulți concurenți!

Video: Oul de Prepeliță un super aliment pentru copii sănătoși (Ianuarie 2020).