Tratament nou: creșteți grăsimea brună pentru a pierde în greutate!

Există două tipuri de grăsimi în corpul nostru, albul și maro. Cercetătorii au arătat că, datorită unui examen binecunoscut, RMN-ul poate localiza grăsimea brună. Dar arde o mulțime de calorii în loc să le depoziteze sub formă de grăsime albă. Prin creșterea producției, am putea ajuta oamenii grași să slăbească.

Grăsimea albă este cea pe care o cunoaștem cu toții. Dar știm de multă vreme că există o altă culoare, de culoare maro, prezentă la toate mamiferele. Permite unor animale să ierneze luni întregi, fără să mănânce.

Suntem mamifere, cu siguranță, dar nu mai ales marmote ...

Responsabil pentru protejarea nou-născutului de frig

De multă vreme se știe că grăsimea brună este o cantitate apreciabilă la nou-născuți, pentru care servește pentru menținerea temperaturii corpului la un nivel acceptabil. Nou-născutul trece într-adevăr la 37 ° C din burta mamei sale, la o temperatură medie de aproximativ 25 °. Dar acest nou-născut nu are încă capacitatea de a se agita, ceea ce este pentru oameni un reflex natural de încălzire. Natura a încredințat această sarcină de încălzire internă, la nou-născut, grăsimii brune ...

Pierdem această grăsime brună pe măsură ce îmbătrânim.

Teoretic, la 4 săptămâni după naștere. Prin urmare, s-a crezut că grăsimea brună nu este prezentă la adulți. Acum, în ultimii ani, surpriză; munca a arătat că este încă prezentă și că se depune în anumite locuri, cum ar fi gâtul, între claviculă și umăr sau sub axilă. Dar, și acest lucru este nou, un studiu recent arată că, datorită unui examen din ce în ce mai cunoscut, RMN, reușim să-l evidențiem. Surpriză am descoperit că corpul nostru conține mult mai multe așa-numite grăsimi inactive, așa cum am crezut noi

Feruginos!

Celula grasă albă este foarte simplă. Schematic, o picătură de grăsime este egală cu o celulă. Cea a grăsimii brune conține câteva picături bogate în fier pentru a elibera multă energie. Acest fier este acela care dă această culoare maro. Această celulă conține, de asemenea, multe alte vase de sânge, deoarece are nevoie de mult oxigen pentru a „arde”.

Această proprietate este interesantă: celulele brune ard calorii în timp ce cele albe le depozitează.

Grăsimea brună este o sursă de căldură și reglează temperatura corpului, deoarece conține multe particule care transformă energia zaharurilor în energie pe care organismul o poate folosi. Cercetătorii au calculat că un cub de zahăr brun, de dimensiunea unui zahăr, activat timp de un an, ar putea arde 3 - 4 kg de grăsime albă.

Aflați cum să activați această grăsime

Din păcate, încă nu știm cum să activăm această grăsime brună ... Dar, dacă oamenii de știință reușesc să crească producția de grăsime brună și să o activeze, ar deschide perspective în tratamentul obezității și diabetului.

Cercetătorii de la Inserm, de la aceste celebre celule stem care știu să facă totul și despre care vorbim acum aproape în fiecare săptămână, au înțeles cum sunt făcute aceste celule albe sau brune. Ei au arătat o substanță, prezentă în cantități mari în celulele brune, care, dacă este pusă cu precursori de celule albe, le transformă în brune. Ceea ce este deja o pistă reală.