Bărbații necredincioși au mai multe șanse să se comporte prost la locul de muncă

Un studiu uluitor de la Universitatea din Texas leagă infidelitatea cu comportamentele profesionale incorecte. Potrivit autorilor săi, bărbații înregistrați pe site-uri de matrimoniale extra-conjugale au mai multe șanse să se angajeze într-un comportament reprobabil la locul de muncă.

Bărbații încruntați sunt potențiali hărțuitori sexuali la locul de muncă?

Aceasta este ipoteza făcută de cercetătorii de la Școala de afaceri McCombs din Universitatea Texas din Austin. Într-un studiu publicat în Lucrări ale Academiei Naționale de Științe din Statele Unite ale Americii (PNAS), aceștia susțin că persoanele care își înșală soții sunt mult mai susceptibili să arate comportamente profesionale incorecte.

Primul studiu de acest fel

Cum au reușit cercetătorii să stabilească o astfel de legătură? Au început prin analizarea profilelor bărbaților înregistrați pe site-ul afacerilor extraconjugale Ashley Madison, bine cunoscute în Statele Unite și ale căror date de 36 de milioane de conturi de utilizatori, inclusiv 1 milion de utilizatori plătite pe solul american, fusese hacked în 2015. Acest site este anunțat ca un site de întâlnire online între persoanele căsătorite și care caută „întâlniri discrete”. Profilele care au fost cele mai interesate de cercetători au fost ofițerii de poliție, consilieri financiari, directori superiori și „criminali cu guler alb”.

"Acesta este primul studiu care determină dacă există o corelație între infidelitatea personală și conduita profesională", a spus Kruger. „Găsim o corelație puternică, care ne spune că infidelitatea este indicativă a conduitei profesionale așteptate”.

Cercetătorii au făcut apoi referință încrucișată a acestor date cu patru fișiere: date ale poliției din Proiectul de date privind poliția cetățenilor, date despre consilierii financiari din baza de date BrokerCheck a Autorității de reglementare a industriei financiare, date inculpații din cazurile SEC din arhivele Securities and Exchange Commission și date despre CEO-uri și CFO-uri de la Execucomp. Au fost examinate în total 11.235 de profiluri.

O corelație între comportamentul personal și cel profesional

Ei au descoperit că persoanele cu antecedente de conduită profesională greșită erau mult mai susceptibile să utilizeze site-ul de întâlniri Ashley Madison.

Concluziile lor sugerează că există o legătură puternică între acțiunile oamenilor în viața personală și profesională și susțin ideea că eliminarea comportamentelor sexuale la locul de muncă poate reduce și activitatea frauduloasă. „Rezultatele noastre arată că există o corelație între comportamentul sexual personal și comportamentul la locul de muncă", spune Samuel Kruger, coautor al studiului. "Eliminarea comportamentului sexual necorespunzător la locul de muncă. munca ar putea avea beneficiul suplimentar de a contribui la o cultură corporativă mai etică în general. "

Video: Femeia poate face din bărbat ce vrea. Parintele Calistrat (Ianuarie 2020).