Dezintoxicare emoțională: 5 sfaturi pentru a da drumul în timpul sărbătorilor

În timp ce mulți francezi s-au confruntat cu greu în timpul sărbătorilor, de ce Doctorul oferă aici cinci sfaturi de detoxifiere cu o eficacitate dovedită științific.

În timp ce sosesc vacanța de vară, mulți francezi se tem să plece. Potrivit unui sondaj realizat de Qapa în această lună, 67% dintre oameni nu reușesc să plece de la muncă în timpul vacanței. Femeile sunt cele mai stresate, deoarece 73% dintre ele continuă să fie obsedate de preocupările lor profesionale împotriva 61% dintre bărbați. Pentru a depăși aceste anxietăți, de ce Doctorul oferă cinci metode pentru a lăsa să se relaxeze în această vară.

1 / Adoptați o dietă bună

Anul a fost greu și te simți deprimat? O soluție ușoară există pentru a vă juca starea de spirit: schimbați dieta. O dietă sănătoasă vă va permite să vă simțiți bine cu corpul și prin extensie bine în cap.

Pentru a recâștiga moralul oferind creierului nutrienții necesari pentru funcționarea sa optimă, completați Omega-3 (prezent în uleiul de pește și de măsline) și vitamine din grupa B (se găsesc în principal în legume verzi sau produse din cereale integrale). Adoptați o dietă bogată în triptofan (orez integral, leguminoase, crucifere, ouă, produse lactate, carne, pește gras, ciocolată neagră, banane, nuci și semințe) și evitați produsele rafinate (multe săruri, zaharuri, cereale și uleiuri) unde minerale valoroase și fibre din alimente au fost eliminate. Prin urmare, acestea din urmă aduc doar calorii goale, inutile pentru organism, chiar dăunătoare.

În cele din urmă, interzice alimentele ultra-procesate din dieta ta, cum ar fi crizele, prăjiturile, prăjiturile industriale, înghețatele, băuturile răcoritoare, peștele de pui, peștele pescuit și alte alimente congelate gata de consum. Pe lângă creșterea în greutate și impactul negativ asupra creierului, aceste alimente cresc riscul de deces din cauza bolilor cardiovasculare.

2 / Practicați activitatea fizică regulată

Exercitarea regulată și combaterea sedentarității te ajută să te simți bine cu tine. Multe studii arată beneficiile sportului asupra moralului și bunăstării. Pe baza lucrărilor publicate în ianuarie în jurnal JAMA Psihiatrie"Calculele aproximative sugerează că înlocuirea poziției șezând cu 15 minute de activitate cardiacă, cum ar fi alergarea sau o activitate moderată, cum ar fi mersul pe jos, este suficientă pentru a reduce riscul de depresie."

În timpul unui program de detoxifiere, idealul este să amestecați practicile relaxante precum yoga sau promovarea construirii musculare, cum ar fi Pilates, la activități precum antrenamentul cardio printr-o bicicletă, o cursă pe covor sau o plimbare sportivă. Dacă preferați să faceți exerciții pe bicicletă, puteți alterna perioade de exercițiu cu rezistență joasă (un minut) și exerciții de rezistență mai mare (2 minute) în timpul unei singure sesiuni. Dacă alegeți să vă antrenați pe o banda de alergare, alegeți un ritm rezonabil: 6 până la 7 km / h. În timpul aceleiași ședințe, puteți alterna mersul activ pe suprafața plană, apoi panta sau alergarea (1 minut) și mersul (2 minute) și prelungiți timpul curselor peste antrenament.

3/ Încercați meditația

Când sunteți stresat, iritabil sau supărat, sistemul dvs. limfatic este activat în pregătirea unei lupte sau a unei fugi. La nivel hormonal, eliberarea de noradrenalină și adrenalină are ca rezultat o accelerare a activității cardiace și respiratorii, o scădere a activității digestive, o dilatare a bronhiilor și o creștere a tensiunii arteriale. Există totuși o pedală de frână: sistemul parasimpatic. Pentru activarea acesteia, mulți specialiști sugerează mediere (cu aplicația Petit Bambou, de exemplu) sau practici precum sofrologie sau Tai-chi-chuan.

În urmă cu câteva luni, un studiu internațional publicat în jurnal Rapoarte psihologice subliniase și virtuțile meditației transcendentale asupra sănătății mintale. Lucrând cu 34 de studenți care au fost diagnosticați cu tulburare de stres și depresie post-traumatică, cercetătorii au descoperit că practica cântării și concentrarea pe mantre pentru a obține seninătate și-a îmbunătățit starea, inclusiv scăderea simptome depresive și, prin urmare, luarea de medicamente.

4 / Pune-te în scris sau citind cărți de dezvoltare personală

Este bine cunoscut, scrierea vă permite să vă sortați gândurile și să exteriorizați temerile sau emoțiile negative prea îngropate în voi. Mai multe studii au arătat deja că scrierea zilnică, chiar dacă doar douăzeci de minute, a redus indicele de depresie al pacienților. A pune pe hârtie o amintire care te bântuie sau a te exprima asupra aprecierii unui eveniment care va veni îți permite să faci un pas înapoi din stresul vieții de zi cu zi. În special, s-a dovedit că scrierea expansivă poate îmbunătăți conștiința de sine și poate combate rumegările, gândurile negative redundante, anxietatea și strategiile de evitare, care sunt întotdeauna foarte dăunătoare pe termen lung. Vara aceasta, fă-ți timp să-ți notezi gândurile, anxietățile sau chiar viața ta zilnică într-un jurnal sau într-un jurnal de călătorie, dacă ești pe mop.

Dar dacă scrierea te descurajează, citirea cărților de dezvoltare personală poate fi, de asemenea, o modalitate bună de a profita de sărbători pentru a face bilanțul vieții tale și a ceea ce vrei să schimbi (sau nu). De ce scrierea lui Docteur vă recomandă în special Îți poți schimba viața Louise L. Hay, Dimineața Miracolului din Hal Elrod, Arta calmului interior și Puterea momentului prezent de la Eckhart Tolle.

5 / Reînnoiește cu natura

În prezent, 95% din populația franceză trăiește într-un teritoriu sub influență urbană, iar pentru multe persoane, contactul cu natura a dispărut. Strămoșii noștri au evoluat timp de trei milioane de ani într-o biodiversitate densă, populată cu copaci, plante și animale, această ruptură ne perturbe creierul emoțional, provocând adesea în noi sentimente de opresiune și sufocare deosebit de neplăcute.

În 2016, un studiu publicat în jurnal Sănătate și loc arătase că trăirea pe litoral îmbunătățea bunăstarea oamenilor, reducându-le anxietatea și simptomele depresive. În Japonia, medicii chiar recomandă pacienților lor cu hipertensiune arterială sau care au niveluri prea ridicate de băi de pădure cu cortizol (hormon de stres).

Dar nu este nevoie să mergeți în țara Soarelui Răsărit pentru a vă reconecta cu natura. Potrivit unui studiu publicat în iunie în 2006 Rapoarte științificedouă ore de mers pe săptămână în sălbăticie ar avea un impact pe termen lung asupra sănătății mintale și fizice. Acest timp scurt vă va permite să petreceți timp de calitate alături de cei dragi, să faceți un pas înapoi și să reduceți stresul. Asta pare posibil.