În această vară, ferește-te de criptosporidioza parazită în piscine

Criptosporidioza parazită, o boală care provoacă diaree, poate fi ușor prinsă în bazine și în locuri de înot în timpul verii.

Atenție, este boala care poate fi contractată cu ușurință vara: criptosporidioza, cauzată de un parazit care poate supraviețui câteva zile în apele clorurate, provoacă diaree severă.

Potrivit unui studiu recent realizat de Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC), numărul de epidemii ale acestei boli a crescut cu o medie de 13% pe an între 2009 și 2017. În această perioadă, există 444 de epidemii de criptosporidioză și 7,465 cazuri confirmate în Statele Unite. O persoană a murit din cauza acestei boli.

Epidemiile înregistrate sunt atribuibile la 35% piscinelor, piscinelor sau parcurilor acvatice, 15% contactului cu animalele, 13% contactului cu copiii din unitățile de îngrijire a copiilor și 3% din cauza laptelui integral sau de cidru de mere.

Foarte periculos pentru copiii mici

„Copiii mici se pot îmbolnăvi grav și pot răspândi cu ușurință parazitul Crypto”, explică Michele Hlavsa la CDC, „nu știu să folosească toaleta și să se spele bine pe mâini sau învață să o folosească. ca părinți, putem lua măsuri pentru a ne menține copiii curați în apă, în contact cu animalele sau în unitățile de îngrijire a copiilor.

Parazitul Crypto este un mare adversar: are un carapace gros și poate supraviețui câteva zile în apă clorată. De asemenea, este foarte agresiv: diareea pe care o provoacă poate dura până la trei săptămâni.

Dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră aveți diaree, sfatul CDC este să nu mergeți la parcuri acvatice sau piscine. De asemenea, este important să evitați înghițirea apei din piscină. Atunci când un copil se simte rău, trebuie să stea acasă și să fie ținut departe de unitățile de îngrijire a copilului. Dacă intrați în contact cu animalele, aveți grijă să vă spălați pe mâini cu apă și săpun și să vă lăsați pantofii pe ușă. În ceea ce privește laptele și cidrul, asigurați-vă că cumpărați produse pasteurizate.