Lipsa cortizonului, pericolele lipsei de somn și rujeolă

Medicii sunt îngrijorați de penuria cortizonului în Franța, somnul este periculos pentru sănătatea cardiovasculară și 1184 de cazuri de rujeolă au fost diagnosticate din ianuarie. Iată esența știrilor.

Lipsa cortizonului în Franța, medicii sunt îngrijorați

Solupred, Cortancyl, Celestene, Quenacort, Diprostene: aceste medicamente, pe bază de cortizon, au fost în stoc în multe farmacii timp de câteva săptămâni. Colegii noștri din Europa 1 au încercat experimentul în centrul Parisului, miercuri, 22 mai: aproximativ douăzeci de farmacii, niciuna nu a avut cortizon. ANSM a publicat un comunicat de presă pe această temă, pe 7 mai: recunoaște dificultățile furnizării anumitor medicamente corticosteroizi. Două zile mai târziu, industriașii au fost chemați să prezinte ANSM „acțiunile lor pentru asigurarea unei aprovizionări durabile și sigure”. În așteptarea revenirii la normal, agenția solicită medicilor să limiteze prescripția acestor medicamente la cazurile în care acestea sunt esențiale și unde nu există alternative ... Pentru a citi mai multe, faceți clic aici.

Somn: somnul slab este periculos pentru sănătatea cardiovasculară

Somnul este restaurator și esențial pentru o sănătate bună. Nopțile prea scurte afectează buna funcționare a corpului nostru. O echipă de cercetare de la Universitatea din Colorado Boulder explică modul în care acest lucru poate perturba sănătatea cardiovasculară. Studiul lor este publicat în jurnalul medical Fiziologie experimentală. Cercetătorii au recrutat 24 de participanți sănătoși, cu vârste între 44 și 62 de ani. Au fost prelevate probe de sânge și toate au furnizat informații despre somnul lor. S-au format două grupuri: împărțit între cei care dormeau mai mult sau mai puțin de 7 ore pe noapte. Acesta din urmă a avut unele microARN (miR-125A, miR-126 și miR-146a) în cantități mai mici în sângele lor: ratele au fost între 40 și 60% mai mici decât cele care dorm mai mult de 7 ore. Aceste molecule au un rol în organism pentru a preveni exprimarea anumitor proteine ​​responsabile de inflamație. Mai multe informații în articolul nostru.

Measles: 1184 cazuri din ianuarie, majoritatea a fost slab sau nu a fost vaccinată

Measles reapare în toată lumea. Una dintre cauzele principale ale acestei reînvieri este lipsa vaccinării. În ultimul său raport, Public Health France arată că o mare parte din cazurile din Franța se datorează unei vaccinări proaste, chiar și absenței sale. În Franța au fost înregistrate 1184 de cazuri de rujeolă începând cu 1 ianuarie 2019. O treime dintre pacienți au fost spitalizați, inclusiv 16 în terapie intensivă. O persoană a murit după ce a contractat encefalita. Virusul nu este neapărat legat de iarnă: de la începutul lunii mai au fost înregistrate aproximativ o sută de cazuri săptămânale. Trei regiuni sunt preocupate în principal: Pyrénées-Atlantique (55 de cazuri), Reunion (50 de cazuri) și Mayotte (24 de cazuri). Pentru a afla mai multe, faceți clic aici.

Video: Die 5 Biologischen Naturgesetze Die Dokumentation (Ianuarie 2020).