Hipertensiune arterială: copiii expuși pesticidelor prezintă un risc mai mare

În Ecuador, cercetătorii descoperă că copiii care trăiesc în apropierea plantațiilor de flori au tensiune arterială mai mare în timpul recoltei. În aceste ferme horticole, pesticidele sunt utilizate pe scară largă.

Florile ar trebui să înfrumusețeze cotidianul, dar produsele pulverizate pe petalele lor pot provoca efectul opus. În Ecuador, cercetătorii au descoperit că copiii care locuiesc în apropierea fermelor horticole suferă de hipertensiune arterială în timpul recoltei. Studiul a fost publicat în jurnal Cercetarea mediului.

O producție masivă de flori pentru export

Ecuador este al treilea cel mai mare exportator de flori din lume, după Olanda și Columbia. Unele perioade ale anului sunt deosebit de ocupate pentru producție, cum ar fi Ziua Mamei. Ele coincid cu pulverizarea în masă a pesticidelor pentru a proteja florile înainte de a fi expediate în întreaga lume. Cercetătorii de la San Diego's California School of Medicine s-au concentrat pe sănătatea copiilor care trăiesc în apropierea câmpurilor de flori. Sunt îngrijorați de impactul pesticidelor asupra sănătății lor.

Creșterea tensiunii arteriale în 81 de zile după recoltare

Pentru această cercetare au fost recrutați 313 de copii cu vârste cuprinse între 4 și 9 ani. Medicii le-au examinat până la 100 de zile de la recolta de flori pentru Ziua Mamei. „Am descoperit că copiii examinați imediat după recoltare pentru Ziua Mamei au avut cele mai mari rate de expunere la pesticide”, spune autorul principal Jose Suarez, și o tensiune arterială sistolică și diastolică mai mare, în comparație cu copiilor examinați mai târziu ”. Copiii examinați în 81 de zile de la recoltă au avut de trei ori mai multe riscuri de a avea tensiune arterială ridicată, comparativ cu cei examinați 91 până la 100 de zile mai târziu.

Un impact asupra funcțiilor cognitive

Cercetările anterioare efectuate de aceeași echipă au arătat că abilitățile cognitive ale copiilor au fost modificate în timpul recoltei: aveau mai multe dificultăți în îndeplinirea sarcinilor care necesitau atenție, mai puțină capacitate de a se controla sau tulburări ale funcției motorii. și senzorială. Pentru Jose Suarez, aceste rezultate noi subliniază importanța reducerii expunerii la pesticide pentru copiii și familiile care locuiesc în apropierea zonelor agricole.

Video: Hipertensiunea arteriala - Dr Calin Marginean prevenirea hipertensiunii, alimente sanatoase (Ianuarie 2020).