Fertilitate: și bărbații au un ceas biologic

Chiar și pentru bărbați, a avea un copil după 45 de ani este un risc pentru viitorul copil.

Fun copil după 45 de ani nu ar fi în siguranță pentru bărbați. Din ce în ce mai multe studii au analizat problema, deoarece vârsta medie a primului copil continuă să scadă. Un nou studiu, publicat în jurnal Maturitas, doar scoasă la lumină consecințele paternității târzii.

După 40 de ani de cercetări, rezultatul este clar: riscurile sunt multe, în timp ce „majoritatea bărbaților nu își dau seama că există și schimbări biologice în ele”, deplâng cei trei cercetători americani, autori ai studiu. Într-adevăr, spre deosebire de femei, bărbații sunt foarte rari de consultat din acest motiv.

O sarcină mai riscantă

Vârsta bărbatului ar putea fi deci decisivă în concepția unui copil. Pe lângă scăderea calității spermei, această pierdere a fertilității provineDeclin natural al nivelului de testosteron uman în timp", spune Gloria Bachmann, coautor al studiului și director al Institutului de Sănătate al Femeilor la Rutgers School of Medicine Robert Wood Johnson. pierderea fertilității, o vârstă înaintată a tatălui poate duce la diverse complicații în timpul sarcinii. Diabetul gestațional în primul rând, ceea ce poate duce la o naștere dificilă, precum și un risc de preeclampsie. Este o tensiune arterială asociată cu proteine ​​din urină, care poate avea multe consecințe: retard de creștere intrauterină, greutate scăzută la naștere, prematuritate

Riscurile pentru copil ulterior

De asemenea, studiul adaugă că sugarii de tați cu vârsta peste 40 sau 45 de ani au mai multe șanse să dezvolte o serie de afecțiuni: boli cardiace congenitale, crize neonatale, cancere, tulburări cognitive, cum ar fi autismul ... Și asta nu este totul: "S-a dovedit că schizofrenia este mai probabilă la copiii taților mai mari - un copil din 141 al cărui tată este sub 25 de ani, împotriva unuia din 47 cu un tată de peste 50 de ani - chiar dacă motivul nu este încă bine înțeles ", adaugă Gloria Bachmann. „În plus, unele studii au arătat că riscul de autism a început să crească când tatăl avea 30 de ani, se stabilizează la 40 de ani, apoi a crescut la 50 de ani”, a spus omul de știință.

O soluție pentru a reduce toate aceste riscuri ale patologiilor: bărbații care se apropie de 40 de ani și doresc să aibă copii în câțiva ani ar trebui să ia în considerare stochează sau chiar își congelează sperma.

Video: Cum va influenteaza dereglarile hormonale starea de sanatate? - Emisiunea Fresh Refresh (Ianuarie 2020).