Measles: simptomele care ar trebui să vă avertizeze

Revenirea rujeolei constă în faptul că cunoaștem simptomele, pentru a consulta rapid un medic și pentru a limita răspândirea virusului.

Revenirea rujeolei îngrijește autoritățile din domeniul sănătății. În Franța, la fel ca în multe alte țări, se explică prin acoperirea inadecvată a vaccinurilor, în special din neîncrederea în vaccinul MMR, acuzat în 1998 de cercetătorul Andrew Wakefield că a cauzat autism.

În ciuda multor studii epidemiologice care arată opusul timp de 20 de ani, a unui consens general în comunitatea științifică și a fraudei științifice dovedite de „cercetător”, publicul general rămâne împărțit pe această temă. Drept dovadă, în Franța, începând cu 1 ianuarie 2019, 633 de cazuri de rujeolă au fost raportate conform Public Health France, dintre care 193 (30%) spitalizate (10 în terapie intensivă), 50 (8%) complicate cu pneumopatii, 1 deces (encefalită ). "92% din cazuri au avut loc la subiecți nevaccinați sau slab vaccinați".

Ce este rujeola?

Measles este o boală infecțioasă de origine virală, eruptivă și extrem de contagioasă, care este transmisă în principal prin aer: de exemplu, când un pacient contagios tușește, trimite în aer micro-picături de salivă infectate cu viruși. De asemenea, este posibil să se contracte rujeola după contactul cu o suprafață contaminată de secreții nazofaringiene.

Zmeura este cauzată de un virus din familia din paramixovirusuri care intră în corp prin sistemul respirator și se depune în celulele imune ale plămânului pentru a se înmulți. Aceste celule imune se vor deplasa apoi în ganglioni și vor răspândi infecția în tot corpul. Contrar credinței populare, acesta afectează mai frecvent copiii înainte de vârsta de un an, dar și adulții nevaccinați.

Semnele care trebuie să alerteze

Semnele rujeolei sunt tipice și urmează o cronologie precisă legată de dezvoltarea virusului în organism. În primul rând, există o perioadă de incubare a virusului între 10 și 12 zile în care nu apare niciun semn. Este o perioadă silențioasă în care virusul se înmulțește.
Apoi, primele semne sunt declanșate în faza de invazie. Durează 3 până la 4 zile în care pacientul este obosit, are febră, tuse uscată, ochi roșii și nas curgător. De multe ori copiii se pot plânge de dureri de stomac. Există, de asemenea, mici puncte albe pe căptușeala obrajilor, este "semnul lui Köplik".
Erupția caracteristică ajunge brusc în a 15-a zi după contagiune. Începe în spatele urechilor și coboară rapid pe față și trunchi apoi pe întreg corpul. Cosurile sunt pete roșii bombate neregulate, separate prin intervale de piele sănătoasă. Nu mănâncă și dispar de obicei în 5 până la 6 zile. În această fază de stare, febra persistă. Oboseala și tusea pot persista peste 15 zile.
Rețineți că este mai bine să apelați medicul dumneavoastră în caz de îndoială, decât să mergeți direct la cabinetul său, pentru a nu contamina alți pacienți.

Când să consultați de urgență

Când apare la sugari, persoane fragile sau sisteme imunitare slăbite, rujeola poate deveni complicată și necesită spitalizare. Orice febră persistentă după 15 zile cu o tuse grasă poate fi un semn al unei superinfecții de către o bacterie care trebuie tratată cu antibiotice. Dacă pacientul are dificultăți de respirație, poate fi o infecție gravă a plămânului, o „pneumonită”.

În plus, orice semne neurologice, cum ar fi pierderea cunoștinței, slăbiciune musculară sau convulsie trebuie consultați prompt în camera de urgență, deoarece există riscul unei infecții cerebrale. Aceste complicații pot duce la sechele pulmonare și neurologice pentru viață, sau chiar moarte.

Video: Die 5 Biologischen Naturgesetze - Die Dokumentation (Ianuarie 2020).