Acele pete albe din creierul unui bărbat erau de fapt zeci de larve

Medicii au descoperit zeci de larve în creierul unui bărbat de 18 ani. În ciuda eforturilor lor de a-l salva, el a cedat la neurocisticercosis la două săptămâni mai târziu.

Acesta este un final deosebit de tragic. În India, un bărbat în vârstă de 18 ani a murit din cauza neurocisticcozei, o infecție parazitară a sistemului nervos central. Mai exact, creierul său era umplut cu larve encizate, relatează revista New England Journal of Medicine. Dacă această afecțiune, o boală tropicală care afectează cel mai adesea săracii, a fost deja observată, acesta este un caz deosebit de extrem.

Larvele sunt în proces de devenire encisă

Părinții pacientului l-au condus la spitalul Faridabab. Deoarece tânărul suferă enorm în partea dreaptă a inghinalului și face convulsii epileptice regulate, spun medicii. Acesta din urmă îl face apoi să aibă un RMN și o ecografie. Ei descoperă că cerebelul, trunchiul creierului și cortexul cerebral sunt pline de larve în procesul de enzistare. Nefericitul este, de asemenea, afectat în ochiul drept și testicul stâng.

Diagnostic: pacientul suferă de neurocisticercosis, o infecție parazitară a sistemului nervos central cauzată devierme plat numit toc de porc (Taenia solium). Dacă această boală a fost deja observată de medici, este aici deosebit de avansată. Tânărul este atât de bolnav, încât specialiștii nu îi pot da un dăunător de teama de a-i agrava presiunea intracraniană deja foarte mare. În speranța de a reduce inflamația și de a controla convulsiile epileptice, ei prescriu un corticosteroid. Degeaba, tânărul este deja prea mult afectat. Moare la două săptămâni după ce a vizitat spitalul.

Ouă de vierme

Cu câteva luni în urmă, un caz similar a fost deja raportat în India, la Gurugram, unde o fetiță de opt ani a vizitat spitalul cu dureri de cap și convulsii epileptice repetate. Medicii au descoperit chisturi în creierul ei și au prescris un medicament cu steroizi pentru a o trata.

Față de ineficiența tratamentului, i-au trecut apoi o scanare CT și au detectat o infecție parazitară a ouălor de tip vierme sub formă de o sută de puncte albe. Copilul a avut, însă, mai mult noroc decât tânărul al cărui caz este relatat mai sus. După ce a fost tratată cu decongestionante pentru a reduce umflarea creierului și tratamentul antihelmintic pentru a distruge viermii parazitari și din nou steroizi, a fost vindecată. Acum este complet ieșită din pădure.

O afecțiune care afectează populațiile cele mai defavorizate

Neurocysticercosis, denumită în mod obișnuit o „boală tropicală subestimată”, afectează în mare parte persoanele sărace care trăiesc în medii neigienice și rurale. Este prezent mai ales în Asia, în America Latină și din ce în ce mai mult în Africa Subsahariană. Cu toate acestea, din cauza creșterii fluxurilor de trafic în întreaga lume, persoanele care trăiesc în țările dezvoltate se pot îmbolnăvi. "În Statele Unite, în ultimele decenii, neurocisticercosis a devenit o problemă majoră de sănătate publică din cauza afluxului tot mai mare de emigranți, în special din Mexic", explică Centrul René Labusquière, Institutul de Medicină tropicală.

Oamenii sunt infectați de obicei consumând carne crudă sau neîncăpătoare sau apă potabilă contaminată cu ouă de T.solium, spune site-ul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Și pentru că persoanele infectate trăiesc cel mai adesea în zone extrem de sărace și îndepărtate, pot fi bolnavi de ani de zile fără să știe acest lucru. Fără tratament, starea devine din ce în ce mai gravă, pe măsură ce larvele invadează țesuturile.

"Encizia larvelor în sistemul nervos central, mușchii, pielea și ochii duce la o neurocisticoză cea mai gravă formă a bolii care este una dintre cauzele comune ale epilepsiei în lume", explică OMS. Pe lângă convulsii convulsive, parțiale sau generalizate, pacientul suferă cel mai adesea de dureri de cap, demență, tulburări de vedere, vertij, tulburări mintale, hipertensiune arterială intracraniană (greață, vărsături ...) sau tremur.

Video: BOOT HILL. TRINITY RIDES AGAIN. Bud Spencer. Terence Hill. Full Western Movie. EN. HD. 720p (Ianuarie 2020).