Transmiterea voluntară a SIDA, greva avorturilor și menopauză precoce

Instanța din Pontoise a cerut 7 ani de închisoare împotriva unui bărbat care a transmis voluntar SIDA mai multor femei, Uniunea Națională a Ginecologilor Obstetrici din Franța amenință să facă o „grevă a avorturilor” și menopauză înainte de vârsta de 45 de ani prezintă riscuri. Iată esența știrilor.

Val d'Oise: 7 ani de închisoare pentru un bărbat care a transmis voluntar SIDA mai multor femei

Procurorul Curții penale din Pontoise din Val d'Oise a cerut 7 ani de închisoare, interdicția de a lucra cu minori și monitorizarea socio-judiciară de 5 ani împotriva lui Soulaima, un bărbat de 30 de ani care au transmis voluntar SIDA mai multor femei, unele dintre ele fiind foarte tinere la acea vreme. potrivit Parizianulcel puțin 16 victime au fost identificate între ianuarie 2016 și ianuarie 2018. Una dintre ele avea doar 13 ani când l-a cunoscut la o brutărie din Garges-lès-Gonesse. O alta, in varsta de 15 ani, era in clasa a treia, cand a ramas insarcinata si a contractat boala. Mai multe informații în articolul nostru.

Avorturi de grevă: uniunea ginecologilor din Franța se schimbă

Pfiu. Uniunea obstetricienilor ginecologi din Franța (Syngof) care a lansat un apel pentru greva avorturilor în cazul în care ministrul Sănătății Agnès Buzyn nu ar accepta să-l primească pentru a negocia plafonul garanțiilor unei asigurări profesionale, retrasă. "SYNGOF nu va opri practica avorturilor, dar nu va slăbi problema acoperirii asigurărilor ginecologilor, chirurgilor și anestezistilor care amenință sustenabilitatea profesiei", se arată în declarația sindicatului. „Ginecologii din Syngof susțin pe deplin dreptul la avort”, a spus acesta din urmă. „Este nefericit să observăm” că „singura cale de a fi auzită astăzi este de a genera o falsă controversă pe rețelele de socializare, care nu ignorăm impactul negativ asupra imaginii” profesiei. Pentru a citi mai multe, faceți clic aici.

Menopauza timpurie expune femeile fumatoare la cancerul vezicii urinare

Un moment de cotitură important în viața femeilor, menopauza este însoțită de obicei de simptome neplăcute, cum ar fi bufeurile, uscăciunea vaginală, modificările de dispoziție sau creșterea în greutate. De asemenea, le face mai vulnerabile la anumite patologii, cum ar fi osteoporoza, boli cardiovasculare sau anumite tipuri de cancer. Aceste inconveniente și riscuri nu scutesc femeile afectate de menopauză precoce. Conform unui nou studiu prezentat la Congresul European de Urologie din Barcelona, ​​femeile a căror menopauză apare înainte de vârsta de 45 de ani prezintă un risc mai mare de a dezvolta cancer de vezică, mai ales dacă fumează. . Pentru a afla mai multe, faceți clic aici.

Video: Unde faci testul HIV (Ianuarie 2020).