Acromegalie: Frații Bogdanoff au o boală rară?

Într-o carte publicată la sfârșitul lunii ianuarie, un jurnalist investighează transformarea fizică misterioasă a fraților Bogdanoff.

„Am devenit personaje incerte”, frații Bogdanoff erau la televizor în 2002. Boala rară sau abuzul de chirurgie cosmetică? Timp de douăzeci de ani, metamorfoza lor nu încetează să mai fascineze mulțimea. Atât de mult, încât la sfârșitul lunii ianuarie, jurnalistul Maud Guillaumin a publicat Misterul Bogdanoff (Edition l'Archipel), în care investighează evoluția fizică uluitoare a gemenilor celebri.

O afecțiune hormonală rară

În timp ce mulți oameni au susținut că frații Bogdanoff suferă de acromegalie, o tulburare hormonală rară cauzată de o tumoră benignă a glandei pituitare (glanda endocrină care provoacă hipersecreția hormonului de creștere) responsabilă de o creștere anormală a dimensiunii picioarele, mâinile și deformarea feței, nu este. în Misterul Bogdanoff, Doctorul Christophe de Jaeger, un prieten apropiat al gemenilor chestionați de autor, neagă aceste informații.

Mai ales că această boală apare cel mai adesea între 30 și 40 de ani, în timp ce faimoșii gemeni, care au acum 69 de ani, și-au început metamorfoza în jurul vârstei de cincizeci de ani. Cu atât mai bine pentru ei, așa că putem spune, acromegalia este o boală foarte periculoasă, dincolo de inconvenientele fizice pe care le provoacă.

„O relație foarte complicată cu ideea îmbătrânirii”

Într-adevăr, sarcina hormonală pune corpul la încercare, obosind foarte mult pacientul. Alte reacții adverse posibile: hipertensiune arterială, diabet, artrită sau insuficiență cardiacă. Astfel, fără un tratament adecvat, speranța de viață după diagnostic este de aproximativ un deceniu.

"Nu am încercat niciodată să aflu despre ce a fost (...) ei caută o formă de tinerețe eternă și, din moment ce este imposibil de întinerit fără să se transforme, metamorfoza lor este simplă ... Oamenii preferă să se gândească o boală pe care o decizie deliberată. Dar nu este adevărat! ", explică între timp editorul Jean-Paul Enthoven, un alt apropiat al lui Bogdanoff cu Maud Guillaumin. Și sora lor să adauge: „au o relație foarte complicată cu ideea îmbătrânirii, cu moartea”.

Astfel, deși Igor și Grichka înșiși le place să vorbească despre „experimente” pentru a evoca transformările lor fizice progresive, chirurgia cosmetică rămâne cea mai plauzibilă explicație. Și astăzi ar fi departe de singurii care să recurgă la ea în Franța. Într-adevăr, între 2015 și 2016, numărul operațiunilor a sărit cu + 6%, situând Hexagon pe poziția a zecea la nivel mondial, încă departe de Statele Unite, Brazilia, Japonia sau China, potrivit clasamentului. conform clasificării ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery).

Peste 6% din operațiile de chirurgie cosmetică din Franța între 2015 și 2016

În 2016, în țară au existat 517.000 de operații de chirurgie cosmetică, echivalentul a 1.416 operații pe zi. Până în prezent, cea mai populară intervenție chirurgicală rămâne lipoaspirația, urmată de mărirea sânilor și blefaroplastie (pentru a corecta problemele pleoapelor înaintate pe măsură ce îmbătrânești). Apoi veniți burtica pentru efectul barei de ciocolată, apoi rinoplastia, care constă în revenirea la nas.

Dar dacă chirurgia plastică continuă să crească în Franța, medicii se asigură că caută un rezultat cât mai natural. În cadrul congresului internațional de la Lyon, în iunie trecută, specialiștii au apărat conceptul „atingerii franceze” în chirurgia cosmetică. "Când se vede un facelift, este că acesta este ratat", a asigurat dr. Michel Rouif, secretar general al SOFCEP (Societatea Franceză de Chirurgi Plastici din plastic) pentru parizian.

Un alt chirurg estetic francez dada: medicina estetică regenerativă sau „medicina de mâine”, potrivit dr. Bérengère Chignon-Sicard. Această tehnică de regenerare a țesuturilor, mai degrabă decât înlocuirea lor este posibilă datorită reinjectării țesutului adipos care conține celule stem. Un program întreg ...

Video: De vorbă cu doctorul - Acromegalia - cu Răzvan Mihalcea (Ianuarie 2020).