Tratamentul post-AVC: este eficientă o scădere intensivă a tensiunii arteriale

Scăderea tensiunii arteriale după un accident vascular cerebral trombolizat (dezintegrat) reduce riscul de sângerare intracraniană. Acest tratament a fost dezbătut până acum.

Un nou studiu indică un tratament îmbunătățit al celei mai frecvente forme de accident vascular cerebral din lume. Conform acestor date nepublicate, pacienții cu accident vascular cerebral care au prezentat o scădere intensivă a tensiunii arteriale au avut o probabilitate semnificativ mai mică de a suferi sângerare din creier, un efect secundar asociat cu persoanele tratate cu tromboliză * care sparg cheagul de sânge.

Faceți tratamentul trombolizei mai sigur

Profesorul Craig Anderson, directorul executiv al Institutului George și al studiului, a declarat: „S-a dezbătut multe despre dacă unele beneficii sunt depășite de potențialele prejudicii ale unui tensiunea arterială precoce după debutul accidentului vascular cerebral acut ". El adauga, "Acest studiu arata clar ca un control mai intens al tensiunii arteriale decat cel recomandat in prezent poate face tratamentul cu tromboliza mai sigur, reducand riscul de sangerare grava in creier."
Studiul a implicat mai mult de 2.000 de pacienți, recrutați din 110 spitale din 15 țări diferite între 2013 și 2018. "Aceste descoperiri subliniază și necesitatea unor cercetări suplimentare pentru a înțelege mai bine mecanismele de bază ale beneficiilor. și dezavantajele scăderii precoce și intense a tensiunii arteriale la pacienții care primesc terapie cu tromboliză, deoarece reducerea hemoragiei cerebrale nu a dus la o îmbunătățire a recuperării generale a pacienților ". a adăugat profesorul Tom Robinson, co-autor și director al Centrului de Cercetări Cardiovasculare de la Universitatea din Leicester.

Pierderea bruscă a funcției unei părți a creierului

Un accident vascular cerebral, numit și „accident vascular cerebral”, este o pierdere bruscă a funcției unei părți a creierului, cauzată de oprirea bruscă a fluxului de sânge în interiorul unei artere. Gravitatea accidentului vascular cerebral va depinde de locație și întinderezonele afectate ale creierului Într-adevăr, fiecare zonă a creierului este specializată(abilități motrice, vorbire, viziune ...). Prin urmare, un accident localizat va elimina o funcție în parte sau în întregime, ceea ce explică de ce o persoană poate menține consecințele fizice ale unui accident vascular cerebral (paralizia unei părți a corpului sau a feței, scăderea sau dispariția vederii, probleme vorbire ...).

Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), aproape 5 milioane de oameni din întreaga lume mor de accident vascular cerebral în fiecare an, iar 15 milioane suferă accident vascular cerebral non-fatal. În Franța, se estimează că între 120.000 și 130.000 de persoane sunt afectate în fiecare an. Dar, datorită dispozitivelor mai eficiente, mortalitatea cauzată de accident vascular cerebral a scăzut cu 15% în ultimii ani în Franța.

* Tromboliza intravenoasă implică injectarea unei substanțe capabile să dizolve cheagul care blochează artera creierului și provoacă infarct cerebral (accident vascular cerebral ischemic).

Video: как правильно пить воду вечером перед сном? Советы диетолога не есть после шести часов! (Ianuarie 2020).