Ceaiul verde pentru a stimula efectul medicamentelor

Un antioxidant conținut în ceaiul verde ar facilita eficacitatea medicamentelor bazate pe acid ribonucleic (ARN), inclusiv pe cele bazate pe ARN-uri mici interferitoare (siRNA), esențiale pentru a contracara expresia genelor legate de boală.

Hotărât, ceaiul verde ne vrea bine. Lăudată pentru proprietățile sale antioxidante și conținutul ridicat de vitamina C, această băutură milenară continuă să ne surprindă. Cercetătorii au descoperit într-adevăr o nouă proprietate surprinzătoare cu ceaiul verde.

Într-un articol publicat în jurnal ACS Stiinta CentralaCercetătorii chinezi au evidențiat efectele benefice ale unui antioxidant găsit în ceaiul verde. Numit galat epigalocatechin (EGCG), ar spori eficacitatea medicamentelor bazate pe acid ribonucleic (ARN), inclusiv pe cele bazate pe ARN-uri mici interferitoare (siRNA).

SiRNA-uri, benefice, dar fragile

Potrivit cercetătorilor, micile ARN-uri care intervin au un potențial terapeutic mare: ele sunt într-adevăr capabile să reducă expresia genelor legate de boală. Dar acțiunea lor este însă până acum limitată. Într-adevăr, este dificil să treci membrana celulară la acești siRNA care sunt relativ mari și încărcați negativ. În plus, acestea sunt deosebit de sensibile la degradarea enzimelor care le formează, ceea ce le face vulnerabile.

Pentru a combate aceste probleme, cercetătorii au început încercând să acopere siRNA-urile cu diverși polimeri, molecule mari formate din monomeri. Dar acest lucru nu a fost concludent.

Nanoparticule terapeutice

Aici profesorul Yiyun Cheng și colegii săi au testat utilizarea EGCG. Are particularitatea de a se lega puternic de ARN, în combinație cu un mic polimer pentru a forma nanoparticule care livrează în siguranță siRNA-uri celulelor.

Pentru a testa eficacitatea metodei lor, cercetătorii au realizat nanoparticule combinând EGCG și siRNAs, care s-au reunit într-un nucleu încărcat negativ. Apoi au acoperit acest miez cu o carcasă dintr-un mic polimer încărcat pozitiv. Aceste nanoparticule au distrus în mod eficient expresia mai multor gene țintă din celulele cultivate, arătând că particulele pot traversa membrana celulară.

Leziune intestinală

În a doua fază a cercetării lor, oamenii de știință au testat nanoparticulele într-un model murin de leziune intestinală, folosind siRNA care vizează o enzimă pro-inflamatorie. Acest studiu a fost, de asemenea, convingător: nanoparticulele au îmbunătățit simptomele, cum ar fi pierderea în greutate, scurtarea colonului și inflamația intestinală.

Acum cercetătorii continuă cercetările asupra EGCG. Potrivit acestora, această catechină prezentă în ceaiul verde ar putea contribui și la eficacitatea nanoparticulelor prin proprietățile sale antioxidante și antiinflamatoare. Prin urmare, un alt motiv bun pentru a continua consumul de ceai verde ...

Video: TOTUL DESPRE SOC - BENEFICII SI RETETE (Ianuarie 2020).