Atenție, unele rechizite școlare pot conține substanțe toxice

A trecut aproape o săptămână de când copiii francezi și-au făcut drumul înapoi la școală. Ca în fiecare an, înapoi la rime școlare cu rechizite școlare noi. Atenție, unele produse pot conține substanțe toxice pentru copiii dvs., avertizează Ademe.

Este posibil ca unii părinți să fi profitat de weekend-ul după școală pentru a finaliza achizițiile de rechizite pentru copiii lor. Un moment apreciat în general de către școlari, încântați să-și umple liantul cu accesorii nou. Aveți însă grijă ce pune copilul în kitul său: unele produse conțin substanțe toxice, avertizați Agenția Națională pentru mediu și gestionarea energiei (Ademe)

Acetonă, etanol, butan ...

Într-o declarație, ADEME avertizează părinții împotriva pâlpilor mirositori, a lipiciilor parfumate sau a stilourilor aromate cu „gust de căpșuni”. Aceste produse conțin compuși organici volatili, cum ar fi butanul, toluenul, etanolul sau acetona.

Totuși, aceste substanțe, care se găsesc în general în produse precum solvent sau vopsea, se răspândesc foarte repede în aer și pot afecta tractul respirator. „Acești compuși ne integrează căile respiratorii și pot deveni iritanți și pot avea efecte pe termen mai lung”, a declarat Florence Clément, membru al Ademe, colegilor noștri de la France Info.

Produse dăunătoare pentru mediu

Pe lângă faptul că sunt dăunătoare sănătății, aceste substanțe sunt toxice și pentru mediu, deoarece compoziția lor degradează calitatea aerului și încurajează producerea de gaze cu efect de seră.

Pentru a ghida cel mai bine părinții în achizițiile lor, Ademe a publicat o listă de recomandări pentru produsele netoxice pentru sănătate și mediu, disponibilă aici.

Video: Back to school ! Rechizitele mele scolare ! (Ianuarie 2020).