Peste 1700 de înecuri și 373 de decese înregistrate în Franța de la începutul lunii iunie

Au fost înregistrate 1758 înecuri de la începutul lunii iunie. Aceasta este de două ori mai mare decât acum trei ani, potrivit sondajului Noyades 2018 Public Health France.

Este în curând sfârșitul sărbătorilor și odată cu aceasta vine ora evaluării. Public Health France a publicat pe 16 august ancheta sa de înec 2018. Între 1 iunie și 9 august, 1758 înecuri au fost numărate în Franța. Fapt alarmant: este de două ori mai mult decât acum trei ani, în 2015, în aceeași perioadă. Au fost 858. În acest an, 373 de persoane au murit prin înec. Tot aici, acum mai bine de trei ani. Rata de deces a crescut cu 12%.

Cum să explici asta?

Potrivit agenției afiliate Ministerului Sănătății, această creștere a numărului de înecuri poate fi explicată în două moduri. În primul rând, de condițiile meteorologice care au fost mult mai favorabile pentru înot în această vară. Apoi, printr-o îmbunătățire a sistemului de supraveghere a înecului. Deoarece Santé Publique Franța listează înecurile urmate de îngrijirea spitalului sau decesul.

Vârstnicii sunt întotdeauna cei mai preocupați

Dintre aceste 1758 înecuri, 902 sunt enumerate ca accidentale, 84 ca intenționate (suicidare sau criminală) și 772 încă nedeterminate, deoarece investigațiile sunt în desfășurare. În clasamentul de vârstă al celor care au murit prin înec accidental, vârstnicii (65 de ani și peste) sunt încă în fruntea clasamentului. Din 160, 58 și-au pierdut viața. Celălalt grup de vârstă la risc este sub șase ani. 235 de copii s-au înecat accidental. Douăzeci dintre ei au murit. În cele din urmă, majoritatea acestor decese nu se produc la mare, ci la bazin, în particular sau în familie.

Precauții de luat

Pentru a evita o tragedie, Santé Publique France amintește unele măsuri de precauție. Mai întâi la mare, aflați despre condițiile de supraveghere și înot (culoarea steagului, valuri, maree). Apoi, bineînțeles, urmăriți copiii cu asiduitate. Se pot îneca zgomotos în douăzeci de centimetri de apă! Consiliul este valabil și la piscină. În cele din urmă, pentru adulți, este necesar să se acorde atenție formei sale fizice. Nu te supraestima și nu depășește abilitățile tale ... Aici există pericol.