Anxietate: Aceste 10 alimente vă pot ajuta să luptați împotriva stresului

Te simți stresat, obosit, neliniștit? Și dacă remediul care vă poate aduce seninătate și bunăstare a fost pe farfuria dvs.? Iată 10 alimente pe care să vă concentrați pentru a reduce anxietatea și a reduce stresul zilnic.

Emoție naturală în fața unei amenințări percepute, anxietatea se poate transforma într-un adevărat handicap în viața de zi cu zi, atunci când devine persistentă și împiedică să ducă o viață normală. Deși este considerată o „tulburare de anxietate generalizată”, anxietatea limitează acțiunile vieții de zi cu zi și poate face ca relațiile sociale, atât personale, cât și profesionale, să fie complicate. Tulburarea de anxietate trebuie apoi tratată cu o terapie și / sau medicamente.

Înainte ca anxietatea să devină o tulburare răspândită și permanentă, există totuși modalități de a reduce stresul și oboseala. Printre ele, cea a atenției la dieta sa. Într-adevăr, unele alimente joacă un rol în bunăstarea noastră mentală. Iată 10 alimente pe care să vă concentrați pentru a reduce anxietatea.

Nucile

Bogate în fier și fibre, nuci și alte fructe oleaginoase, precum migdale sau alune sunt, de asemenea, o sursă excelentă de energie datorită conținutului ridicat de magneziu. Bogate în acizi grași omega-3 și vitamina E, sunt bune pentru sistemul nostru cerebral, în timp ce aportul lor de fitosteroli ajută la lupta împotriva colesterolului rău și păstrează sănătatea noastră cardiovasculară.

Dintre nuci preferate, nucile braziliene au un loc de alegere datorită conținutului ridicat de seleniu, un oligoelement antioxidant care îmbunătățește starea de spirit prin reducerea inflamației și previne deteriorarea celulelor. O mână de fructe oleaginoase pe zi (nuci braziliene, nuci, caju ...) pe zi ar reduce stresul.

Pește gras

Somonul, dar și macrou, sardine, păstrăv și hering sunt cunoscute ca fiind bogate în omega-3, un acid gras care joacă un rol cheie în buna funcționare a funcției noastre cognitive.

În plus, alimentele bogate în omega-3 conțin acid alfa-linolenic (ALA) furnizează doi acizi grași esențiali: acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). Acestea reglează neurotransmițătorii, reduc inflamația și promovează funcția creierului sănătoasă. Un studiu publicat în 2016 în Jurnalul de Medicină Clinică și efectuat pe 24 de participanți cu probleme de abuz de substanțe a constatat că suplimentarea cu EPA și DHA a ajutat la reducerea nivelului de anxietate.

Conform recomandărilor actuale, este indicat să consumi două porții de pește gras pe săptămână.

Ouă

Sursa excelentă de proteine, ouă și mai ales gălbenușurile sunt de asemenea foarte bogate în vitamina D, ceea ce ar avea efecte notabile asupra tulburărilor de dispoziție. Un studiu publicat în 2014 în Jurnalul afectiunilor afective și-a evidențiat efectul pozitiv asupra persoanelor cu depresie.

În plus, ouăle conțin triptofan, un aminoacid care este implicat în producerea de serotonină. Produsă 95% în intestin, serotonina este un neurotransmițător chimic care ajută la reglarea stării de spirit, a somnului, a memoriei și a comportamentului. Îmbunătățește funcția creierului și ameliorează anxietatea.

Banane

Banana este fără îndoială un superaliment. Pe lângă faptul că este o sursă excelentă de energie, este bogată în vitamine (în special vitamina B) și minerale precum potasiul, care promovează concentrarea. La fel ca ouăle, bananele conțin triptofan, proteina pe care organismul nostru o metabolizează la serotonină.

Semințe de dovleac

Semințele de dovlecei sau dovlecei sunt pline de nutrienți care sunt bune pentru organismul nostru. Pe lângă faptul că sunt o sursă de potasiu, conțin și zinc, esențial pentru dezvoltarea creierului și a nervilor. S-a dovedit că deficiența de zinc are efecte negative asupra stării de spirit.

Ciocolata neagra

Dacă ați căuta o scuză bună pentru a mânca în fiecare zi într-un pătrat de ciocolată întunecată, iată: consumul de ciocolată neagră ar ajuta la reducerea semnificativă a stresului și a anxietății. Mai multe studii au dovedit-o.

Dar acesta nu este singurul beneficiu al ciocolatei negre, departe de ea. Bogat în flavonoide, este de asemenea excelent pentru circulația sângelui, reduce neuroinflamările și moartea celulelor în creier. Este, de asemenea, o sursă excelentă de triptofan și magneziu, ambele putând reduce simptomele depresiei.

Pentru a vă bucura de avantajele ciocolatei întunecate, alegeți de preferință 70% cacao și mai mult și verificați conținutul de zaharuri și grăsimi adăugate. Cele mai bune lucruri sunt și cele pe care nu le abuzăm: deci limitează-ți consumul la 1 până la 3 grame pe zi ... sau un pătrat.

Curcumă

Condiment folosit frecvent în bucătăria indiană și din Asia de Sud, turmericul conține un ingredient activ, curcumina, despre care se știe că reduce anxietatea. Curcumina acționează în special asupra inflamației și stresului oxidativ, care cresc la persoanele cu tulburări de dispoziție, cum ar fi anxietatea și depresia. În 2015, un studiu a arătat că curcumina, în special, reduce anxietatea la adulții obezi.

Mușețel

Mușețelul este o plantă cu multe beneficii. Cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii, antibacteriene și antioxidante, ajută, de asemenea, la reducerea anxietății prin conținutul ridicat de flavonoide.

În special, un studiu din 2012 a arătat că persoanele care au luat extract de mușețel timp de opt săptămâni au prezentat o reducere a simptomelor depresiei și anxietății.

Poate fi consumat în voie sub formă de perfuzie.

Iaurt grecesc

Sursa excelentă de proteine, iaurtul grecesc are efecte pozitive asupra sănătății noastre, datorită bacteriilor pe care le conține: Lactobaccilus și Bifidobacteria.

Un studiu din 2015 a descoperit că alimentele fermentate precum iaurtul grecesc au redus anxietatea socială la unii tineri. Alte studii au arătat că consumul de bacterii intestinale sănătoase crește senzația de bine. Acestea sunt, de asemenea, prezente în brânză, usturoi, kimchi și produse din soia fermentată.

Ceai verde

Ceaiul verde conține un aminoacid numit L-Theanine, care a fost studiat pentru efectele pozitive pe care le poate avea asupra sănătății creierului și pentru reducerea anxietății, inclusiv prin creșterea producției de serotonină și dopamină.

Un studiu realizat în 2017 a constatat că consumul a 200 mg de L-teanină în fiecare zi a redus stresul și tensiunea și a promovat relaxarea.

Ceaiul verde poate înlocui cu ușurință băuturile răcoritoare, cafeaua și băuturile alcoolice.