Fractura osoasă: medicul din Montreal găsește cale de a vindeca mai repede

Un cercetător canadian a descoperit că o moleculă generată de vitamina D poate îmbunătăți procesul de vindecare a fracturilor osoase.

Fracturile osoase sunt foarte frecvente și uneori dificil de vindecat, în special la pacienții cu osteoporoză sau boală osoasă de sticlă. Un medic din Montreal, însă, ar fi găsit o soluție care să le permită pacienților să se vindece mai repede.
Publicat în jurnal Journal of Clinical InvestigationDr. René Saint-Arnaud, directorul cercetării la Spitalele Shriners pentru Copii din Montreal, a studiat șoarecii care au primit o doză de vitamina D.

Acest experiment a scos la iveală mecanismul și beneficiile moleculei 24,25 (OH) 2, secretate de corp în timpul absorbției victimei B. Prezente în razele solare, precum și în anumite alimente, cum ar fi produsele Uleiuri lactate sau de pește, vitamina D ajută la accelerarea procesului de vindecare a fracturilor osoase, deoarece absorbția acesteia promovează concentrația de calciu în corpul nostru.

Consolidarea calusului osos

Pentru a activa efectele vitaminei D, corpul nostru se desfășoară în două etape. În timpul acestui proces, molecula (OH) 2 produce lactosilceramidă, un derivat al acidului gras care îmbunătățește dimensiunea și rigiditatea calusului osos, îngroșarea osului care se formează după o fractură și accelerează procesul de formare a osului. vindecare.

„Ne-am uitat la repararea fracturilor la aceste animale și am constatat că calusul osos care ajută la repararea osului a fost întotdeauna mai mic, mai fragil.” Dacă am dat din nou dihidroxivitamina D, această deficiență a fost corectat ", spune dr. St-Arnaud la Ici Radio Canada.

Concluziile studiului prof. Saint-Arnaud, care a lucrat la acest subiect timp de 15 ani înainte de publicarea descoperirilor sale, sunt, prin urmare, încurajatoare. Următorul pas va fi efectuarea de studii clinice pe pacienți la Spitalul Shriners.

3 milioane de francezi suferă de osteoporoză

Dacă aceste teste viitoare se vor dovedi concludente, acestea ar putea duce la un tratament valoros pentru pacienții cu osteoporoză, o boală insidioasă care se caracterizează prin fragilitatea excesivă a scheletului, datorită scăderii masei osoase și alterarea micro-arhitecturii osoase. Aceasta afectează 3 milioane de persoane în Franța, inclusiv 30 până la 40% dintre femeile aflate la menopauză.

Video: The Great Gildersleeve: Birthday Tea for Marjorie A Job for Bronco Jolly Boys Band (Ianuarie 2020).