Creuse: Justiția recunoaște pentru prima dată boala Lyme ca patologie profesională

Curtea de securitate socială din Gueret (Creuse) a recunoscut, miercuri, boala Lyme Eric Oden, tehnician forestier al federației de vânătoare din Creuse, ca patologie profesională.

După câteva luni de proceduri, instanța de securitate socială din Gueret (Creuse) a recunoscut boala Lyme a lui Eric Oden ca patologie profesională. Un prim în Franța. Mutualitatea socială agricolă (MSA), care a refuzat cererea de despăgubire, a fost condamnată de instanță să-i plătească 1200 de euro.

Acest tehnician al pădurii din federația de vânătoare din Creuse suferă de 4 ani de boala Lyme, mai ales că utilizarea acesteia îi cere să fie în contact regulat cu animalele care transportă căpușe. "Simptomele sunt multiple: dureri articulare, tremururi și tulburări neurologice - pierderea memoriei, stare depresivă", explică el pentru France 3 Nouvelle-Aquitaine. Potrivit acestuia, această decizie a justiției demonstrează „că boala cronică există. Este necesar ca cineva să evolueze în îngrijirea în Franța. Acest lucru devine catastrofal”, estimează aceasta.

Afectat de boala #Lyme, un Creusois recunoscut ca boală profesională prin #justice. #Creuse #work? // t.co/3QG4jfuJMP pic.twitter.com/gZaVosTnmY

- Limuzina France 3 (@ F3Limousin) 25 aprilie 2018

Ce este boala Lyme?

Boala Lyme este o boală de origine infecțioasă secundară transmiterii unei bacterii în timpul unei mușcături de căpușă și al cărei diagnostic este uneori dificil. Durerea cronică difuză și debilitantă poate persista, dar cauza lor nu este lipsită de ambiguitate. O infecție apare după 7 până la 14 zile printr-o reacție a pielii din jurul mușcăturii.

Deteriorarea pielii poate fi însoțită de dureri musculare și articulare, febră ... Dacă nu este tratată, această infecție acută poate deveni cronică și răspândită în tot corpul. Apoi va provoca complicații grave care pot afecta mai multe organe (articulații, creier, inimă ...). Bacteria bolii Lyme este o spirochetă care este suportată de multe specii de animale sălbatice, cum ar fi mistreții, cerbi, rozătoare mici, dar și animale.

Marea Est, regiunea cea mai afectată

În fiecare an, boala Lyme face aproape 2.200 de cazuri în Alsacia, a dezvăluit studiul „Alsa (acest) căpușă” publicat joi, 29 martie de Agenția Regională a Sănătății Grand Est. Conform acestui studiu, care a fost realizat de Agenția de Sănătate Publică Franța în perioada 2014-2015, numărul de noi persoane afectate de boală este estimat la 117 cazuri la 100.000 de persoane din Haut-Rhin și Bas-Rhin. Rin, o incidență de peste două ori mai mare decât media franceză (51 de cazuri / 100.000 de locuitori în 2015).

Dacă sondajul nu ține cont de cazurile înregistrate în Lorena, alte metode de calcul efectuate de rețeaua Sentinelles estimează rata medie a incidenței anuale a bolii în 2016 la 332 de cazuri la 100.000 de locuitori în Lorena. În 2015, ARS Grand-Est a lansat o campanie de conștientizare pentru a încuraja rezidenții să fie mai vigilenți, în special prin postarea de panouri informative la intrarea în păduri.

De asemenea, medicii au fost sensibilizați cu privire la diagnosticul și tratamentul bolii Lyme. Spitalul Universitar din Nancy și Spitalele Universitare din Strasbourg oferă, de asemenea, consultări de specialitate cu privire la boala Lyme, care se fac la cererea medicului curant.

Video: La Creuse, un eden naturel - Echappées belles (Ianuarie 2020).