Ibuprofenul, un antiinflamator, ar putea preveni boala Alzheimer

Neurologii canadieni au dezvoltat un test salivar care poate determina din timp probabilitatea unei persoane de a avea boala Alzheimer. Această detectare precoce ar trata acești pacienți cu ibuprofen, un medicament antiinflamator care ar putea preveni apariția bolii atunci când este prinsă devreme.

47 de milioane de persoane sunt afectate de boala Alzheimer în întreaga lume. Este a cincea cauză principală de deces în rândul persoanelor peste 65 de ani. Cercetările pentru a opri evoluția bolii progresează.

Cercetătorii canadieni, conduși de renumitul neuroștiințific Patrick McGeer, au arătat că ibuprofenul este eficient ca terapie preventivă pentru boala Alzheimer, cu condiția să fie luat suficient de devreme.
Acești oameni de știință au dezvoltat un test salivar care poate determina foarte devreme probabilitatea ca o persoană să aibă Alzheimer. Dacă rezultatul este pozitiv, ibuprofenul zilnic poate preveni apariția bolii.

Rolul beta amiloidului 42

În 2016, echipa profesorului McGeer a anunțat că a dezvoltat acest test salivar. Măsoară concentrația de proteină beta-amiloidă 42 (Abeta 42). În general, indivizii, bărbați sau femei și indiferent de vârsta lor, au o rată de producție similară Abeta 42. Dar dacă o persoană are un ritm de două sau trei ori mai mare, ea va dezvolta boala Alzheimer în viitor.

De fapt, această proteină este fabricată peste tot în corp, dar atunci când este depusă în principal în creier, ceea ce se întâmplă atunci când este produsă în cantități mari, provoacă o degradare a neuronilor, responsabilă de boală. Alzheimer.

Preveniți inflamarea neuronilor

Această detectare prin test salivar face astfel posibilă determinarea în timp a apariției sau nu a bolii în viitor. Astfel, pacienții pot lua ca tratament preventiv medicamente nesteroidiene zilnic, cum ar fi ibuprofenul. Acestea vor ajuta la prevenirea inflamației neuronilor pe termen lung.

„Deoarece știm că boala Alzheimer începe în medie la vârsta de 65 de ani, recomandăm oamenilor să facă testul cu zece ani înainte, la 55 de ani. Dacă nivelul lor Abeta 42 este ridicat, acum este momentul să începeți să luați ibuprofen zilnic pentru a preveni apariția bolii ", spune profesorul McGeer.

În 2016, un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Manchester a arătat, de asemenea, eficacitatea ibuprofenului în inversarea pierderii de memorie în boala Alzheimer. Testul, reușit, a fost realizat pe șoareci.

Video: REMEDII pentru DURERI - alternative naturale la IBUPROFEN si ASPIRINA (Ianuarie 2020).