SIDA și vaccinul ... care urmărește, niciun candidat serios.

Omul încă nu poate imita natura care știe să producă oameni rezistenți la virusul SIDA.

De mai bine de 40 de ani, căutăm un vaccin împotriva SIDA. De mai bine de 40 de ani, principalele piste au fost dezumflate ... De exemplu, în urmă cu câțiva ani, a fost concepută o nouă abordare pentru un nou raționament în dezvoltarea unui vaccin: în fața unei boli cu transmitere sexuală, de ce nu nu dezvoltați un vaccin strict local? Majoritatea cercetătorilor încearcă să facă un vaccin tradițional: injectați o cantitate mică de virus atenuat pentru a provoca corpul care se va apăra atunci când, după aceea, sângele va fi în contact cu virusul real. Dar în SIDA nu funcționează ... Obținem o protecție imperfectă, departe de 100%. Această pistă nu a mers foarte departe.

Nu contați anunțurile premature și parțiale care promit sosirea iminentă a unui vaccin fără ca acest lucru să nu se întâmple nimic? Probabil pentru că aceste studii necesită mijloace financiare semnificative și că speranța ajută la strângerea de fonduri; De asemenea, să arătăm că această speranță rămâne ...

Nu trebuie să fii nedrept cu cercetarea. Știa, în aproximativ zece ani, să identifice virusul, să-l detecteze, să găsească o modalitate de a se proteja de el, prezervativul și mai ales un tratament eficient.

Un virus vechi, foarte sofisticat

Cu toate acestea, această cercetare se poticnește pe peretele vaccinului. Cu siguranță din cauza complexității extreme a acestui virus. Descris puțin naiv când a fost descoperit ca un virus nou, foarte rezistent, este de fapt o mașină teribilă de război, probabil foarte veche, care așteaptă să renaște, doar condiții noi oferite de lumea modernă, cu amestecarea rapidă a populațiilor și a noilor factori ecologici.

Progresori lent

Știm totuși că această protecție este teoretic posibilă și, la fel de des în medicină, această afirmație provine din exemple oferite de natură. Există într-adevăr oameni protejați în mod natural împotriva SIDA: Fie care au relații sexuale neprotejate cu seropozitiv HIV fără să fie niciodată contaminate, sau care reușesc să blocheze în mod natural, fără niciun tratament, înmulțirea virusului în sângele lor și, prin urmare, sunt protejate împotriva efectelor sale. Există așa-numitele „progrese lente” (2 până la 5% dintre persoanele HIV-pozitive), care rămân mult timp fără SIDA și procesiunea sa de boli oportuniste, dar există și foarte puține persoane privilegiate botezate „controlatoare de virus” „; Mai puțin de 1% din persoanele cu HIV pozitive fac anticorpi care pot recunoaște foarte specific celulele infectate și le pot omorî.

Aceasta este linia principală de cercetare care ar putea duce în cele din urmă la dezvoltarea unor vaccinuri promițătoare împotriva SIDA sau a unor noi tratamente bazate pe imunoterapie.

Video: Anonymous Movie - The L33t (Ianuarie 2020).