În Ghana, pastilele pentru gravide pentru a lumina pielea bebelușilor

În Ghana, unele femei însărcinate iau pastile care se presupune că vor curăța pielea bebelușului. Dar efectele pot duce în schimb la defecte de naștere.

Cultul albului continuă să facă ravagii în unele țări africane. Un raport din 2016 al New York Times a indicat că 70% dintre femeile din Africa de Vest au folosit creme de depigmentare. Potrivit Primăriei din Paris, 20% dintre femeile africane stabilite în capitală o folosesc și ea.

Dacă mărcile diferă în funcție de țara de origine, obiectivul este același pentru toți: să aibă un ten mai clar. Semn al frumuseții, al norocului și al gajului de a obține un loc de muncă mai bun, un statut social mai bun. Discriminarea persoanelor cu pielea întunecată este o problemă socială reală în unele comunități africane. De la Kinshasa până la Conakry, prin Abidjan sau Dakar, femeile sunt făcute să creadă că vor fi mai frumoase rase mixte, chiar albe.

Luminați pielea nou-născuților

În Ghana, sunt interzise importurile tuturor produselor de atenuare care conțin hidrochinonă, un compus organic aromatic care contribuie la îmbătrânirea prematură a pielii, îl slăbește și îl expune la anumite tipuri de cancer. Dar dacă cremele și loțiunile depigmentante sunt încă la vânzare, o nouă tendință îngrijoră autoritățile ghaniene: luarea de pastile în timpul sarcinii pentru a ușura pielea copilului ei. Autoritatea pentru Alimente și Droguri (FDA) din Ghana ia problema în serios și a decis să urmărească producătorii și vânzătorii acestor pilule ilicite care au intrat ilegal în țară.

Glutationul este o proteină produsă în mod natural de organism și care se găsește în fiecare celulă a corpului uman. Dar conținut în aceste pilule, poate provoca malformații congenitale, inclusiv membre și organe interne, erupții cutanate și reacții alergice. Guvernul ghanez amintește că niciun studiu științific nu sugerează că o capsulă poate ușura pielea unui copil în timpul sarcinii. Se angajează să dea în judecată toți jucătorii de pe această piață.

Albirea pielii, o problemă de lungă durată

În mai 2008, dr. Fatimata Ly, președintele Asociației Internaționale a Informațiilor despre Depigmentare Artificială (AIIDA), a organizat o zi de conștientizare în Senegal pentru a discuta „aspectele medicale, sociale și religioase ale depigmentării artificiale. Scopul a fost de a sensibiliza publicul despre pericolele și pericolele depigmentării și de a condamna rolul produselor de depigmentare a reclamelor media audiovizuale ".

Ea a declarat pentru Afrik.com că „fenomenul a devenit atât de răspândit încât a devenit a treia problemă de sănătate publică din această țară, după malarie și boli respiratorii”. Dar pare dificil să opriți piața cremelor ușoare, care este de așteptat să depășească 31,2 miliarde USD în 2024 la nivel global.