Livrarea prin cezariană te expune la riscuri pe termen lung

Cercetătorii americani au studiat beneficiile și riscurile administrării prin cezariană pentru mame și copii. Dacă reduce riscul de incontinență și descendență, cezariana poate avea consecințe grave.

Aproximativ una din cinci femei livrează prin cezariană în Franța. Această metodă de livrare este din ce în ce mai practicată. Cercetătorii americani s-au interesat de consecințele pe termen lung ale acestei practici, atât asupra mamei, cât și asupra copilului. Deși această metodă prezintă anumite avantaje, punctele negative pe termen lung sunt numeroase. Rezultatele studiului au apărut în jurnalul online PLoS Medicine.

Riscuri pentru mamă și copil

Timp de trei ani, cercetătorii au analizat cursul livrărilor a peste 2000 de femei, de-a lungul timpului. Au fost urmăriți timp de cel puțin un an după nașterea copilului lor. Cercetatorii au descoperit ca femeile care au nascut prin cezariana aveau mai putine sanse sa aiba picaturi de organe (prolaps), incontinenta urinara sau fecala.
Cercetătorii au studiat, de asemenea, care sunt riscurile la copil. Cei născuți vaginal au avut mai puțin șanse să dezvolte astm sau să fie obezi.

Următoarele sarcini pot fi riscante

Pe termen mai lung, o femeie care a născut prin cezariană este mai probabil să aibă probleme de infertilitate. Dar, de asemenea, este în risc în timpul sarcinii, ca placenta previa, care este o plasare slabă a placentei, care poate provoca sângerări grave în al treilea trimestru. Ruptura uterină și nașterea la un copil născut sunt alte riscuri posibile.
Pentru acești oameni de știință, a fost important să înțelegem mai bine riscurile și beneficiile acestei tehnici de livrare, pentru a informa mai bine femeile.

Deși această metodă îngrijorează multe viitoare mame, rămâne rezultatul unor progrese majore în medicină, care au redus numărul deceselor perinatale.

Video: STORY TIME Sarcina si nasterea (Ianuarie 2020).