Ministrul Sănătății îl pune pe Lactalis în fața responsabilităților sale

Agnès Buzyn, ministrul Sănătății, a profitat de inaugurarea Salonului de Ordre des médecins pentru a-și exprima părerile cu privire la cazul laptelui îmblânzit. Nu a fost foarte convinsă de explicațiile lui Lactalis.

Pentru prima dată, ministrul Sănătății Agnès Buzyn a vorbit despre cazul laptelui contaminat. Chiar dacă Lactalis și-a cerut scuze, managerul nu a fost bun pentru grup: " Este deja foarte bine să-ți ceri scuze ", spune ea la început parizian. « Nu sunt sigur că este suficient dacă ar exista defecte în lanțul de custodie. Va fi necesar să tragem toate concluziile.Ca amintire, mai multe reclamații ale părinților copiilor contaminate cu lapte au fost depuse la unitatea de sănătate publică a Judecătoriei din Paris. A fost deschisă o anchetă preliminară pentru a arunca lumină asupra contaminării. Acest lapte este contaminat de o specie de salmonella care din fericire nu este foarte periculoasă (Salmonella agona).

Responsabilitate pentru Lactalis

La început a fost necesar să-i liniștiți pe părinți. Agnès Buzyn asigură că nu a fost detectat niciun caz nou, dovadă de vigilență din partea Lactalis, în ochii lui. Compania și-a cerut scuze părinților joi pentru asigurarea " colaborare perfectă cu statul ».
O declarație nuanțată rapid de ministrul Sănătății: " Nu am o preocupare deosebită cu privire la responsabilitatea statului "se liniștește. " Astăzi este necesar să știm cum această contaminare ar fi putut trece neobservată în fabrică. Nu a fost comunicat? Nu ați fost detectat? Nu pot să răspund. Astăzi, industria este în fruntea asistenței medicale ".

Esențialul este acum în altă parte. Oficialii companiei se întâlnesc vineri cu ministrul Economiei, Bruno Le Maire.