Noile dezavantaje în tratamentul bolii Alzheimer: din ce în ce mai mulți pacienți, din ce în ce mai puține medicamente ...

Laboratorul Lundbeck publică rezultate dezamăgitoare ale unui tratament care părea promițător, însoțit de anunțul primului laborator din lume, Pfizer, de a opri cercetarea asupra acestei boli pentru a se concentra pe alte patologii, ilustrează paradoxul unui rău al cărui număr de oameni este în continuă creștere și sărăcia soluțiilor propuse. Dar nu trebuie să renunțăm și mai ales să urmărim mai devreme și mai devreme.

Un set de semne

Datorită îmbătrânirii populației și a consecințelor acesteia, boala Alzheimer a devenit una dintre cele mai grave probleme de sănătate pentru țara noastră. Boala Alzheimer este înfricoșătoare. Aceasta este ceea ce a fost cunoscut sub numele de "răsfăț" ... Știm astăzi că este un proces foarte complex care are ca rezultat un fel de exfoliere a propriei vieți în sens invers.

Teama trezită de această boală face diagnosticul un pic de prostie, în special în conversațiile mainstream.

Trebuie să știm cum să detectăm semnele de avertizare care trebuie de temut:

- Pierderea treptată a capacității de luare a deciziilor

- Dificultate de integrare a noilor cunoștințe

- Dificultate în îndeplinirea sarcinilor zilnice

- Probleme de limbă

- Dificultate de raționare

- Schimbarea personalității și pierderea motivației

- Probleme de memorie cu privire la fapte recente și apoi mai vechi

- Dezorientarea în timp și spațiupersoana care suferă nu știe în ce zi este și unde se află.

Atenție, însă, asocierea și repetarea multor aceste tulburări trebuie să alerteze.

Aceste modificări ale unor detalii din viața de zi cu zi vor avertiza anturajul, dar medicul de familie va putea, apoi, să ajute la o consultație într-un centru specializat în memorie, să-i liniștească pe toți cei care sunt informați prost - sunt îngrijorați, în anii cincizeci, de pierderea unui set de chei sau de uitarea unei întâlniri. Pentru a-ți înlocui cheile sau a ajunge cu întârziere la o întâlnire este tulburare sau nepoliticos, cu siguranță nu boala Alzheimer.

Există două motive foarte diferite pentru aceste acte neintenționate. Cel mai logic este, fără îndoială, lipsa de atenție care nu ne permite să ne amintim. Un mic efort de concentrare face ușoară reconstrucția poveștii. În cazul bolii Alzheimer, pe de altă parte, există un mecanism, astăzi necunoscut, care împiedică memoria să se imprime pe hard disk-ul nostru, care funcționează totuși foarte bine.

Eroare de diagnostic

Este necesar să fie foarte precis în cercetarea și analiza semnelor, deoarece se poate greși cu privire la diagnosticul bolii Alzheimer: o depresie nervoasă gravă și prost tratată poate duce la deteriorarea conștiinței care seamănă foarte mult ... Și o depresie este tratat foarte bine spre deosebire de Alzheimer, care din păcate nu cunoaște niciun tratament.

Există și ceea ce se numește demență vasculară. Rezultatul este puțin același, dar cauza este diferită. În boala Alzheimer, există creierul care pare să fie blocat într-un fel de lipici de care vom putea scăpa de o zi. Pentru tot ceea ce este vascular, circulația sângelui nu își face în totalitate treaba și nu evoluează în același mod.

În prezent nu există un singur test care să stabilească dacă o persoană are boala Alzheimer.

Acesta este motivul pentru care medicii, chiar și atunci când sunt aproape siguri de diagnostic, vorbesc despre „probabil boala Alzheimer”. Dar, de fapt, când luăm mii de cazuri, ne dăm seama că acest diagnostic a fost corect, conform studiilor, în 90% din cazuri identificate. De asemenea, putem concluziona că în 10% din cazuri a fost greșit ...

Cercetarea are nevoie de pacienți la începutul bolii

Trebuie să continuăm efortul de depistare, deoarece cercetările se concentrează acum asupra chiar începutului bolii pentru a propune în sfârșit o soluție eficientă; iar acești pacienți sunt dificil de găsit.

În cele din urmă, detectarea timpurie nu este doar o problemă de tratament, ci mai degrabă un drept, destul de simplu ... Dreptul de a ști, dreptul de a nu pierde timpul pentru a realiza un ultim vis, de a avea o ultimă conversație de fond, dreptul de a transmite. Câteva luni de câștig în acest moment al vieții este eternitatea.