Lactalis conștient de contaminările de luni întregi, în conformitate cu Chained Duck

Compania Lactalis a observat prezența Salmonellei în uzina din august prin controalele sale interne. Cu toate acestea, controalele veterinare oficiale din septembrie au fost negative.

Au trecut luni de când Lactalis știa. Primele infecții cu salmonella au fost observate în august anul trecut. Informațiile au fost dezvăluite în documentul Duck în lanț 3 ianuarie
În septembrie au fost efectuate teste de către serviciile veterinare, dar nu a fost raportată nicio contaminare. 1300 loturi de produse pentru sugari, fabricate în fabrica Craon din Mayenne, au fost retrase de pe piață în decembrie, în Franța și peste hotare.
Lactalis Nutrition Santé a identificat de două ori salmonella în august și noiembrie. Bacteriile erau prezente „pe echipamentele de curățare și pe țiglă”. Nu s-a spus nimic, deoarece nu este obligatoriu, legal, ca acest tip de companii să comunice cu controale interne.

Raportul serviciilor veterinare nu a fost găsit

Surprinzător, controalele efectuate în septembrie de către Direcția departamentală de coeziune socială și protecția populațiilor (DDCSPP). Aceste teste au fost negative în septembrie, chiar dacă compania a observat prezența salmonellei chiar înainte și după. Un fapt care pune la îndoială experții.
Când Grupul Național de Investigare a Fraudelor a intrat pe site în decembrie, raportul DDCSPP nu a fost găsit. Închiderea completă a fabricii a fost dispusă prin decret prefectural, o parte a uzinei care produce lapte decât cea care produce cereale.

Nimic nou în conformitate cu Lactalis

Întrebat de Allodocteur.fr, departamentul de comunicare Lactalis afirmă că autoritățile au fost informate despre toate aceste fapte.
"Suntem în activități foarte controlate și într-o relație de transparență totală", a declarat Lactalis, care afirmă că loturile contaminate, care au fost eliminate de atunci, au fost produse la începutul anului și, prin urmare, înainte de această perioadă.
Această transparență a fost pusă la îndoială în decembrie de un fost producător de lapte pentru Lactalis, intervievat de Europa 1, care a considerat că analizele interne au fost efectuate în mod regulat și că Lactalis trebuie să știe despre contaminare. Dar tulpinile de salmonella nu erau periculoase, așa că a crezut că managementul s-a „învârtit”.

În total, 35 de sugari au fost infectați, 16 au fost spitalizați. Astăzi, toată lumea este azi în stare de sănătate bună. Parchetul de la Paris a deschis o anchetă. Au fost depuse plângeri pentru „vătămări neintenționate”, „punând în pericol viața altora” și „înșelăciune”.