Vindecați detoxifierea după sărbători: aveți grijă la ierburi și restricții

Supradozaj de curcan sau alcool? După excesele din perioada vacanțelor, ne întrebăm cine are ficatul mai gras! Unii aleg detox și suc de ridiche neagră pentru a se recupera.

În perioada sărbătorilor, mâncăm și bem mult. Această orgie de grăsimi, zaharuri și calorii dăunează ficatului și corpului nostru. Excese care pot fi compensate, dar ar trebui să mergem la aceste cure de detoxifiere care sunt vândute la lungimea revistei?

Herbalism și alge

Vindecările de detoxifiere sunt în mod clar la modă. Deschide doar revistele pentru a te convinge. Sfaturi despre uleiuri esențiale, plante pentru consum sau infuzii pentru a pregăti abundă.
Dar totul este să-ți vinzi ceva. „Industria de detoxifiere” vinde ideea că este posibil să elimini toate impuritățile (pesticide, metale grele și grăsimi) din corpul tău și să recuperezi organe aproape noi. Dar dovezile științifice sunt ușoare sau adesea lipsite.
Ar trebui să atacăm sucul de ridiche neagră? Acest ridiche negru ar avea o acțiune detoxifiantă și antiseptică asupra organismului și ar permite o mai bună eliminare a toxinelor. Ar trebui să creștem aportul de usturoi, care conține compuși de sulf care acționează ca chelatori ai metalelor grele? Sau coriande? Sau luați suplimente cu chlorella? Toți sunt adsorbanți, dar este util după sărbători?

Nu există niciun interes demonstrat pentru tratamentele de detoxifiere

Cercetătorii australieni s-au interesat de această problemă și au examinat toate studiile efectuate pe dietele de detoxifiere într-un studiu publicat în Journal of Human Nutrition and Dietetics.
Au cernut rezultatele unei sute de cercetări mai mult sau mai puțin riguroase pe această temă: niciuna dintre ele nu dovedește științific beneficiile acestor cure.

O dietă sănătoasă este suficientă

Prin urmare, este mai bine să favorizezi o dietă sănătoasă și echilibrată după o sărbătoare, decât să te grăbești la ultimul tratament de detoxifiere din modă.
Dacă ai băut prea mult la un Revelion, este mai bine să nu mai bei alcool în următoarele zile, pentru a evita rănirea ficatului și a stomacului, care sunt deja la cerere mare. Evitați alimentele bogate în grăsimi (carne grasă, brânză și produse de patiserie). Fructele, legumele, carnea slabă, cerealele integrale și multă apă vor fi perfecte. De asemenea, este necesar să se reducă alimentele prăjite și zahărul pentru a reveni cât mai repede în limitele calorice recomandate. Nu e nevoie să termini cutia de ciocolată!

Nu neglijați activitatea fizică

Sezonul de sărbători rima și cu rezoluții bune. Dar înainte de a începe sau a reveni la sport, puteți compensa deja excesul de aport caloric, deplasându-vă puțin mai mult decât de obicei. Mersul mai mult de o oră sau mai mult de ¾ oră jogging pentru cei mai curajoși: a face o mică activitate fizică ajută la eliminarea "toxine" și grăsimi.
Pe de altă parte, este mai bine să eviți activitățile prea intense a doua zi după o vacanță și să te concentrezi asupra activităților de anduranță: înot, alergare sau ciclism.

Interesul somnului

Legăturile dintre excesul de greutate și deficiența de somn au fost stabilite de multă vreme. Mergeți la culcare înainte de miezul nopții și evitați să vă treziți în zori sau, dacă aurora este esențială, să dormiți cel puțin 8 ore, restabilește corpul și creierul și este mai bine pentru metabolism. Un pui de restaurare poate fi de interes.
La final, dietele de detoxifiere, oricare ar fi acestea, nu au arătat mai mult interes decât o dietă sănătoasă. Mai ales că dietele pe bază de plante sau extractele de plante pot avea unele dezavantaje, cum ar fi acest tânăr englez care a reușit să provoace o boală cu o dietă detox pe bază de valeriană, o plantă care provoacă scăderea periculoasă sare în sânge (hiponatremie).

Atenție, chiar vândute în farmacii, afirmațiile privind sănătatea pe ambalajul suplimentelor alimentare uită să raporteze efectele lor secundare.

Video: Consumăm alcool, fără dureri de cap! Deşteptarea JurnalTV (Ianuarie 2020).